Close

Met zes kids op examen!!!

Op 24 juni j.l. was het zover: er gingen zes kids slagwerkexamen doen: drie voor A , één voor B en twee voor C niveau. En ik, als hun leraar, mocht deze examens afnemen onder toeziend oog van de heer Huub Righarts van de ZHBM.

Als eerste mocht Jeremy ten tonele verschijnen. Hij deed zijn ding bekwaam en ogenschijnlijk zonder zenuwen. De etudes rolden lekker over het vel en het examen ging sneller dan gedacht.  Als tweede mocht Vincent zijn kunnen vertonen. Meneer Huub was zeer onder de indruk van zijn “mooie open roffel”. Het examen verliep voorspoedig en voor ik het wist was nummer drie het lokaal binnen gewandeld, Xebyian genaamd. Ook hier was Meneer Huub behoorlijk van onder de indruk. Een echt talentje, zoals hij zei. Alle drie de kids zijn geslaagd voor hun A examen met zeer mooie cijfers.

De volgende welke zijn kunsten mocht vertonen was Youri. Ik had het idee dat hij wat gespannen was, wat uiteraard zeer normaal is bij een examen. Maar koelbloedig als hij was fietste hij door het examen heen. En dat terwijl er geen fiets te bekennen was. En, hoe kan het ook anders, ook Youri is geslaagd en wel voor zijn B examen.

Net op tijd voor haar examen was Stella het pand binnen gewandeld. Zij stond als nummer vijf op de lijst. Eigenlijk was ze ruim op tijd voor haar examen, maar doordat we enorm inliepen vond meneer Huub het een goed idee om maar gelijk door te gaan. Na heel even kort te hebben ingespeeld, was het tijd voor haar C examen. Het wordt een beetje eentonig, maar ook Stella fietste door haar examen heen alsof ze windje mee had. ( weer die fiets, geen idee waar die nou stond ). Ook Stella is overtuigend geslaagd voor haar C examen. De laatste van het stel was mijn eigen zoon Jenaro. Ik moet als vader zeggen dat het niet altijd is meegevallen om Jenaro “les te geven”. Maar uiteindelijk is het toch goed gelukt, al zeg ik het zelf. Jenaro sloot zijn examen af met een duet genaamd Duell, een Zwitsers stuk. In de jaren 90 gespeeld door onze muziekcollega`s uit Leiden, K&G. Meneer Huub ging er maar eens rustig voor zitten, want meelezen van bladmuziek werd wat lastig. Tja, en toen de cijfers voor Jenaro. Eigenlijk hetzelfde als zijn A examen en hetzelfde als zijn B examen: één negen, voor de rest alleen maar tienen. Cum laude geslaagd.

Daar stond ik dan als trotse leraar en vader, tussen al mijn leerlingen. Iedereen is geslaagd, en hoe. Als kado voor hun examen hebben ze allen een paar stokken en een medaille van mij gekregen. Een beetje moe, maar zeker zeer voldaan reisden we met z’n allen af naar Sleeuwijk, de JRB had een optreden aldaar. Al met al een lange, drukke maar zeer geslaagde dag.

Van links naar rechts: Stella, Jenaro, mijn persoontje, Xebyian, Jeremy, Youri en Vincent.

Was getekend: een trotse leraar en vader, Patrick Voshol.

Loading...
Loading...