Close

Optreden voor De Zonnebloem

Op zaterdag 18 februari jl. organiseerde de Schiedamse afdeling van De Zonnebloem weer een gezellige, muzikale middag voor haar gasten. Deze middag vond plaats in de aula van Scholengemeenschap Spieringshoek te Schiedam.

Vorig jaar verleenden we als RMB3 voor het eerst onze medewerking aan dit evenement. Kennelijk was dat tot genoegen, want de organisatie had ons gevraagd of we ook tijdens de 2017 editie weer wilden optreden. Uiteraard werkten we hier graag aan mee! En ook het Schiedamse shantykoor Stuurloos was weer van de partij tijdens deze middag.

RMB3 en Stuurloos wisselden elkaar af met optredens van ca. 25 minuten, met halverwege een pauze. Wij beten het spits af en speelden ons eerste blok met het thema “Hollandse Hits”. Hierin kwamen enerzijds o.a. medleys van Doe Maar, André Hazes en Paul de Leeuw voorbij, maar anderzijds ook een nummer als Het Dorp. Dit soort nummers ligt lekker in het gehoor en zorgt altijd voor veel herkenning bij het luisterend publiek.

Vervolgens maakten we het podium vrij voor Stuurloos dat het feestje met het opgewarmde publiek voortzette.

Hapjes en drankjes waren overigens weer prima verzorgd door de organisatie. Die vers afgebakken gevulde koeken! En, jawel, ook aan liefhebbers van een ‘advocaatje’ was gedacht.

Tijdens de pauze mochten we van diverse kanten complimenten ontvangen: het klonk goed! Ook voor ons eigen gevoel waren we lekker aan het spelen en de akoestiek in deze aula blijkt ook prima te werken voor ons orkest.

Ons tweede blok was een mix van meer internationale melodieën, zoals Halleluja, Trocadera Playa en een Sousa-medley. En, echt waar, op de tonen van Sousa werd spontaan de polonaise ingezet! Stuurloos mocht de feestelijke middag vervolgens afsluiten.

Wat deze middag voor ons extra bijzonder maakte was het feit dat dit het eerste optreden van RMB3 was o.l.v. onze nieuwe dirigent Xander van der Ploeg. Hij werd reeds eerder geïntroduceerd in de online NEXUS. Sinds het begin van dit jaar repeteren we onder zijn leiding en dat bevalt een ieder heel goed. Het was een prima debuut; dat er nog maar vele leuke en succesvolle optredens mogen volgen!

Na afloop is het altijd spectaculair om te zien hoe de vrijwilligers alle gasten weer in hun jassen ‘hijsen’ en naar de indrukwekkend lange stoet met gereedstaande taxibusjes begeleiden. Waar zouden we zijn zonder al deze vrijwilligers!

Al met al was het weer een zeer leuke en geslaagde middag voor zowel de gasten, als voor de Zonnebloem-vrijwilligers, als voor ons.

Loading...
Loading...