Close

Ook Rijnmondband 3 actief op Koningsdag

Na een koude en natte opening van het seizoen, wat we bij de RMB3 nou niet bepaald gewend zijn, mochten we op Koningsdag weer oud en vertrouwd binnen spelen. Zoals ieder jaar, voor zover het bij Ricardo en Lisanne bekend is, mochten we weer spelen in het Harg-Spaland. Lekker warm en droog, wat wij tenslotte gewend zijn.

De zaal zat weer gezellig vol met bewoners van Harg-Spaland, maar ook met een aantal trouwe fans en familieleden van leden. Na wat passen en meten, hadden we allemaal ons plekje gevonden. Geloof wel dat we de afgelopen tijd wat zijn gegroeid. We zaten wat meer in de zaal dan voorgaande jaren.

Het optreden zijn we begonnen met het Wilhelmus. Dat hoort er tenslotte bij op Koningsdag! Na deze opener, hebben we een leuk afwisselend programma gespeeld. Naast een aantal bekende popnummers, zoals The Rolling Stones medley en Rocky, hadden we ook een paar bekende Nederlandse nummers, waaronder een medley van Doe Maar en André Hazes. Erg leuk om te zien dat veel bewoners zichtbaar genoten van onder andere deze nummers. Een aantal hebben zelfs uit volle borst mee zitten zingen. Tussen de nummers door heeft Xander korte, leuke praatjes gehouden. Op deze manier wist ons publiek wat zij konden verwachten. Ook werden er de nodige opmerkingen tussendoor gemaakt door een aantal van de mensen in de zaal. Sommige zo komisch, dat wij even de slappe lach hadden.

Tijdens ons optreden hebben we ook een korte en zeer goed verzorgde pauze gehad. Er stonden drankjes voor ons klaar en er kwam zelfs een lekkere schaal met bittergarnituur onze kant op. Na de pauze mochten we ook nog Lang zal zij leven spelen voor een bewoner die 93 jaar was geworden! Wat bijzonder om dit mee te mogen maken. Mevrouw was nog helemaal bij de tijd en vond het erg leuk dat wij wisten dat zij jarig was.

Het optreden hebben we afgesloten met Het Kleine café en de Sousa medley. Hele bekende nummers, die zichtbaar aansloegen bij het publiek. Bijna iedereen zong mee en de zaal ging van links naar rechts op de stoelen. Hiermee kwam een eind aan een weer zeer gewaardeerd optreden. Wij hopen dat wij volgend jaar weer een mooi optreden mogen verzorgen in Harg-Spaland, voor een even enthousiast en dankbaar publiek.

De komende tijd hebben wij een vrij rustige agenda. Het eerste volgende optreden wat voor ons nu staat gepland is Opus. We hebben er weer zin in om ons hier op te gaan richten tijdens de repetities.

Loading...
Loading...