Close

Jaarlijkse traditie: Het (Foute) Kerstfeest!

Ieder jaar wordt het kerstfeest georganiseerd door een sectie binnen de Rijnmondband. Dit jaar was het de beurt aan de trompetsectie. Met zestien man/vrouw sterk gingen we aan de slag.

Het thema was al snel bepaald, het werd ‘Het foute Kerstfeest’. Na een brainstormsessie werden de commissies samengesteld voor de verschillende onderdelen; ontvangst, aankleding, buffet, entertainment enz. Eigenlijk werd al snel duidelijk dat er voldoende mogelijkheden waren bij het thema, het kon immers niet fout genoeg.

Op zaterdag 17 december was het de dag. Bij binnenkomst werd iedereen getrakteerd op een glühwein en werd er een foto gemaakt. Zo leuk om te zien dat iedereen zijn of haar best had gedaan om de kleding aan te passen aan het thema. Alle foute truien, kerstjurkjes, lampjes in truien, het kwam allemaal voorbij.

Rond de klok van half 7 werd het buffet geopend. Op het menu stonden drie heerlijke soorten stamppot, vier verschillende soorten vlees, een overheerlijk stoofpeertje en ijs toe. Met een geplande route kon iedereen langs het buffet. Heerlijk gegeten!

Het ijs was nog niet gezakt of we gingen aan de slag met het eerste spel van de avond; de RMB quiz. Iedereen was van tevoren geïnstrueerd om een volle smartphone mee te nemen. Uiteraard bleef het een verrassing waar dit voor was. Natuurlijk om foto’s en selfies te maken maar ook voor dit spel. Een interactief spel waarbij iedereen kon inloggen en meedoen. De ene vraag wat moeilijker dan de andere. En sommige antwoorden die overduidelijk niet in het rijtje thuis hoorden. Na iedere vraag verscheen de top 5 van beste spelers. Uiteindelijk is Bas er vandoor gegaan met de winst incl. een bijpassende prijs; een horloge met hartslagmeter. Bas gaat op en top fit het WMC in;)

Na de quiz kon iedereen even bijpraten over de antwoorden. Welke had jij fout? Wist jij het adres van het clubgebouw?

Rond de klok van half 11 was het tijd voor het tweede spel. Wat is een fout kerstfeest zonder een…. BINGO!... Voor deze gelegenheid had ik mijn tante gevraagd of zij de Bingo voor ons wilde draaien. Daar kwam ze hoor, met haar ballenbak de kantine in rijden. O wacht….. ze wil het zelf vertellen geloof ik…….

‘Hollo, liefe mensuh. Mijn naam is Bep, Bep van Ballegooien. En mijn faforiette spel is dus Bingo. Ik was dus gefraagt om de bingo effe te doen bij ut foute kerstfeest. Dus ik zei, ‘nattuurlijk doet ik dat for jullie. Eigenlijk is Bingo ook helemaal niet moeilijk, ik noemt een nummertje, u streept um weg, en assie het rijtje vol hebt wat je vol mot hebbuh, dan roepie Bingo. Ik hat mn elektroniesse ballenblazert meegenomen. Hij maakte af en toe een beetje herrie, maar ach, tmog de pret nie drukkuh. Nu zaten er wel wat mensen in de saal die ellukuh keer heel hart ‘ja’ riepuh assik een nummertje noemde wat ze hadduh. Ik schrok me ellukuh keer ut apuhlazurus. Nou, ik hebt um tuh pakkuh genomen hor, die ja schreeuwert. Hij mos een lietje bij me kommuh singuh. Daar hettie wel van geleert denkt ik so. Maar goet lieve mensuh, ik hebt echt genoten van het avontje bingo bij de Rijnmondband. Watt een lievuh mensuh zeg. En oh oh oh, iedereen wouw maar op de foto met mijn, of ik met hunnie? Naja, ut was een heerlijke avont. Ik hoopt jullie allumaal snel weer te zien. Bedankt hor schattuh!’….

Goed, dat was dus mijn tante. Dankjewel lieve tante, dat je de bingo hebt opgefleurd.

Na de Bingo nog even de voetjes van de vloer en rond middernacht gingen de meesten toch wel huiswaarts.

Bij vertrek kreeg iedereen nog een klein presentje en de allerbeste wensen voor een SPEKtaculair 2017.

Naar mijn idee een zeer geslaagd feest en een hele leuke avond om op terug te kijken.

Nancy Leckie

Loading...
Loading...