Close

Hét grote Benefietconcert Huntington in Schiedam

Na 6 maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover. Hét grote Benefietconcert Huntington in Schiedam. De afgelopen maanden waren een periode van regelen, organiseren, op ontzettend veel plekken het verhaal van Huntington vertellen en het ontmoeten van een heleboel nieuwe mensen en organisaties.

Waarom was dit concert ook al weer? Omdat ik jammer genoeg drager ben van het Huntington-gen. Een ziekte die symptomen heeft van onder andere Alzheimer, Parkinson en ALS. Een ziekte die veroorzaakt dat je op jonge leeftijd ziek wordt en na de eerste symptomen niet lang meer zal leven. En de kwaliteit van leven zal ook verschrikkelijk zijn.

Er is een wending gekomen in dit zware verhaal. Want kansen op een geneesmiddel binnen nu en tien jaar zijn veelbelovend. Maar daar is onderzoeksgeld voor nodig. En wel 4 miljoen. Vandaar dat ik 6 maanden geleden mijn schouders eronder heb gezet en een steentje bij wilde dragen aan dit grote doel.

En dat is het benefietconcert geworden!

De sfeervolle avond in de Grote Kerk werd donderdag 15 december een gigantisch succes. Maar liefst 180 personen hebben kunnen genieten van een exclusief kerstbuffet, verzorgt door Edwin Lansbergen en Rudo van Leewaarden van de Pescador. Daarna stroomde de Grote Kerk vol met meer dan 500 vrienden, bekende, geïnteresseerde en muziekliefhebber. Allemaal verschillende mensen die één gemeenschappelijk interesse hadden, de ziekte van Huntington uitroeien.

Tijdens de avond speelde de Tiny Little Bigband, John Buijsman kwam langs om de loterij te begeleiden en had een prachtige hoofdprijs, kaarten voor de première van de musical de Marathon, bij zich en Kizzy was verantwoordelijk voor de presentatie. 

Voor mij persoonlijk heel bijzonder was het optreden van de Rijnmondband. Toen ik een aantal maanden geleden bij het bestuur kwam met de vraag of ze mee wilde doen, werd er na overleg volmondig Ja! gezegd. En die Ja! Heb ik teruggezien tijdens het optreden in de kerk! Zij hebben die avond een groot aantal van de aanwezigen tot tranen toe geroerd met hun prachtige muziek. Ze hebben ervoor gezorgd dat onze gasten niet stil konden zitten op hun stoelen tijdens de uptempo nummers. En ze hebben mij verrast door de cheque die ik heb mogen ontvangen van de leden van 250,00 euro. Stil was ik ervan, stil ben ik er nog steeds van.

De opbrengst van de avond was een gigantisch bedrag van 25.000 euro!! Ik ben ontzettend trots op iedereen die op wat voor manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen de afgelopen periode en tijdens het concert. De glimlach op mijn gezicht zal er nog een lange tijd zijn!!

Voor meer informatie over de ziekte of eventueel nog een donatie:

www.campagneteamhuntington.nl

Loading...
Loading...