Close

De Soap! - Slagwerk Overdag Activiteiten Ploeg

Op 25 februari hebben wij, de slagwerkgroep van de RMB, onze SOAP gehouden. De SOAP staat voor ons in het teken van teambuilding, een dag om te werken aan onze band binnen het slagwerk. Om deze band nog beter te maken dan ‘ie al is, hebben wij een hele toffe dag gehad.

Voor mij begint de dag al vroeg: ik moet met de trein vanuit Sleeuwijk naar Schiedam. Met de slaap nog in m’n ogen ga ik richting Schiedam, waar ik mijn spullen bij iemand kwijt kan en die avond ook zou kunnen slapen. Het is voor mij mijn eerste SOAP, dus ik ben nieuwsgierig naar alles wat me vandaag zal gaan gebeuren. Bij aankomst op de Lange Nieuwstraat beginnen we met een bak koffie, waarna we met Onno meegaan. Onno is een instructeur die workshops geeft op de djembé, een Afrikaanse trommel. We spelen drie uur met z’n allen, waarna wij ook laten horen wat wij kunnen op onze instrumenten en er een kleine jamsessie ontstaat.

Daarna lekker lunchen met z’n allen, waar de volgende verrassing wordt verteld: groepspaashaas Stefan heeft een fotograaf geregeld, waarmee wij een shoot gaan houden! Uit deze shoot zijn hele gave foto’s gekomen, waarmee wij het slagwerkhok willen behangen. Er zijn super gave foto’s gemaakt, maar er is er één die ons allemaal positief heeft verrast. Die zie je hier dan ook boven staan!

De rest van de middag hebben we het spel ‘Crazy 88’ gedaan, waarbij de sectie in tweeën is gedeeld. Bij dit spel is het de bedoeling dat je met je groep zoveel mogelijk opdrachten vervult. Deze opdrachten kunnen zeer variërend zijn. Zo moet je in een rolstoel een ‘wheelie’ maken, of moet je een roltrap in tegengestelde richting gebruiken. Daarnaast heeft iedereen een persoonlijke opdracht, welke is gekoppeld aan bijvoorbeeld jouw eigen hobby’s. Zo mocht ik minimaal vijf vreemden een rode kaart gaan geven! Al met al was dit spel super leuk en wordt er bij terugkomst in het clubgebouw veel nabesproken over alles wat is meegemaakt.

Na het avondeten, waarbij we lekkere hamburgers hebben gegeten, deden we een soort pubquiz. Hierbij werden er babyfoto’s van elk lid van de sectie uitgedeeld, waarbij de deelnemers de juiste baby bij de juiste persoon moesten raden. Dit leverde natuurlijk hilarische situaties op.

Als afsluiting borrelen we gezellig met z’n allen na, terwijl op het scherm de eerste karaokenummers worden aangezet. Tot in de late uurtjes wordt er gedronken, gezongen en gelachen, waarna we allemaal moe maar voldaan richting huis gaan. Ik heb een hele leuke dag gehad, waar Stefan, Ricardo en iedereen die heeft mee geholpen, een dikke pluim voor verdienen! Wat mij betreft volgend jaar weer!

Joas van Gelder

 

Loading...
Loading...