Close

Rijnmondband dendert door op Oranjeoptocht Zuidland

Zaterdag 29 april kleurde Zuidland nog steeds oranje. De Oranje Vereniging Zuidland heeft een Fietstour- en optocht georganiseerd waarbij Rijnmondband Schiedam de muzikale omlijsting mag verzorgen.

Om half 2 mogen we omkleden in de Dorpskerk. Nadat we hebben ingespeeld en afgestemd, begint er een korte optocht door het dorp. We eindigen de ronde op het plein aan de Breedstraat. Het hele plein kleurt oranje van de vlaggen die overal hangen. Overal zijn mooi versierde fietsen te zien van allemaal hele trotse kinderen die hopen een prijsje te winnen. Na een kort concert, waarin we Soulmates hebben gespeeld, is het voor ons tijd voor pauze.

In de kerk staat drinken voor ons klaar en voor iedereen een lekkere oranje koek! We genieten even van het zonnetje. Damiën staat al snel weer klaar om te starten. We lopen terug naar het plein om nog wat te spelen. Daarna volgt een wat langere optocht dan begin van de middag. We lopen meerdere malen over de heuvels van ‘de Ring’. Het repertoire galmt door de kleine straatjes. We worden gevolgd door de stoet oranje fietsjes en kinderwagens. Tijdens deze optocht wordt er door de jury besloten welk fietsje de mooiste is.

Als we wederom terugkomen op het plein mogen we nog twee nummers spelen. Er volgt een hard applaus! Het is inmiddels half 5 en de middag is hiermee afgelopen. Nadat we allemaal onze pet in de kar hebben gelegd, kunnen we weer omkleden en naar huis.

Loading...
Loading...