Close

Bevrijdingstaptoe 5 mei op prachtig Slot Zeist

Niets is mooier dan op 5 mei onderdeel te zijn van een bevrijdingstaptoe. Dit jaar stond taptoe Zeist op het programma.

Om kwart voor zes vertrok de bus uit Schiedam. Een busrit van een klein uurtje bracht ons naar de omkleedruimte waar wij ons binnen een half uur gereed moesten maken voor het inspelen. Normaal bestaat zo´n avond uit veel wachten. Vandaag niet. Na het inspelen en het gebruikelijke rondje stemmen, was er direct een finalerepetitie om de stukken Synergia en Highland Cathedral nog even door te nemen met alle deelnemende orkesten. 

Vanuit het hotel, waar we omkleedden, vertrokken we met March of the Resistance richting het taptoeterrein. Via een brede laan kwamen we het plein op voor het slot waar we ons kort moesten voorstellen aan het publiek, dat al in grote getalen aanwezig was. Na het voorstelrondje was er even tijd voor een fotomomentje en moesten we ons direct opstellen voor de show, we waren als tenslotte als eerste aan de beurt. Na de opening, gespeeld door de Floraband, is het tijd voor Soulmates.  De avond werd gepresenteerd door de vaste speaker van het WMC, Jo Weerts. Zoals in de speakertekst staat, vertelde hij het publiek dat er uiteraard mee geswingd mag worden!

Het plein was niet ideaal om te lopen, maar de omgeving maakte een hoop goed. Het publiek genoot van de bekende melodieën van Soulmates en een enkeling durfde het aan om mee te swingen. Aan het eind van de show klonk er een luid gejoel en applaus. Het publiek was tevreden en de taptoe is begonnen!

Na ons was het de beurt aan Pegasus Pipes & Drums uit Barnevelt, gevolgd door vLS uit Wezep, Floraband Rijnsburg en als afsluiter Adest Musica uit Sassenheim. Een mooi programma voor de liefhebber.

Tijdens de show van Adest was het voor ons tijd om op te stellen voor de finale. Onder leiding van Marcel van Raaij speelden we gezamenlijk de mars Synergia, gevolgd door het taptoe signaal en het Wilhelmus. Na een kort praatje van de organisatie werden alle korpsen nogmaals bedankt middels een luid applaus. Wij mochten als eerste het veld verlaten. Met de mars Sintra Castle verlieten we het veld, over de slotbrug en via de laan richting het hotel. Ook daar werden we opgewacht door applaudisserend publiek. Na het commando ‘ingerukt mars’ was het weer tijd om om te kleden en de bus in te stappen richting Schiedam. Onder het genot van een drankje kregen we te horen dat we te zien waren bij het RTL Nieuws. Leuke reclame! 

Een paar minuten voor twaalf waren we weer bij ons clubgebouw aan de Lange Nieuwstraat. Nog even de bus leegruimen en dan zit Bevrijdingsdag 2017 er weer op.

Loading...
Loading...