Close

Van de voorzitter, juni 2017

De afgelopen periode is er weer veel te doen geweest. Er is hard gewerkt om de muziek voor de nieuwe RMB show weer onder de knie te krijgen en deze in onze nieuwe WMC show  uit te voeren. Vele showrepetities zijn er al achter de rug en ook is de show al een paar keer uitgevoerd.

Bij de opening van het seizoen op het Stadserf presenteerden de RMB, de JRB en de RMB3 zich voor de start van het nieuwe seizoen. Ook werd de nieuwe show aan het Schiedamse publiek getoond.

Jammer dat er zo’n stevige wind stond. Zelfs zo stevig, dat de muziek en lessenaars van de RMB3 wegwaaiden.

Ook bij de JRB is hard gewerkt. De nieuwe showmuziek, die in december geschreven werd, ging op de lessenaar; studeren maar! Een extra masterclass werd gegeven om extra tijd te besteden aan de nieuwe muziek. Onder leiding van Jeffrey van den Berg, Roel van Raaij, en uiteraard de dirigent van de jeugd Marcel Voshol. Het was een bijzonder leuke dag voor onze jeugdleden, waar veel ervaring is opgedaan.

Dit was ook wel te merken bij de opening van het seizoen op het Stadserf. Frisse klanken en een mooie show. Geweldig om deze JRB, met vele nieuwe jeugdleden, dit te zien presteren. Bravo! 

Zoals ik eerder al zei, stond er een stevige wind op het Stadserf en voor een zittend orkest als de RMB3 is dit erg lastig. Onder leiding van de nieuwe dirigent Xander van de Ploeg werd een fris en vernieuwd repertoire gespeeld met als extra hindernis omgewaaide lessenaars. Maar zoals gewend in Schiedam; we laten ons niet weg blazen.

Ook de leerlingen lieten zich niet onbetuigd. Onder leiding van Annette werden er diverse stukjes gespeeld, wat niet meeviel door de regen en wind. Fijn dat de opleiding van leerlingen niet stil blijft staan, hier wordt immers de basis voor een goed jeugdkorps gelegd. En wat zagen ze er mooi uit in hun nieuwe outfit, geweldig!

Ondertussen hebben er dertien jeugdleden op 20 mei theorielessen gedaan; acht maal A, drie maal B en twee maal C. Eén kandidaat doet nog mondeling herexamen en de rest geslaagd. Proficiat! En dat herexamen komt zeker goed.

Zoals u kunt lezen wordt er op allerlei fronten hard gewerkt, wat betekent dat er voor het materiaalteam ook veel werk aan de winkel is. Attributen voor de show worden gemaakt, kleding wordt aangepast of vermaakt. En als de dames en heren het allemaal geregeld hebben, kan het transport naar diverse taptoes en/of andere optredens beginnen. Een belangrijk onderdeel is de auto, dank aan Edith Tolud voor de sponsoring van de bus. 

Veel succes voor de leden, het showinstructieteam en de dirigenten met hun verdere voorbereiding voor het WMC in Kerkrade op 29 Juli. En uiteraard zijn supporters in Kerkrade altijd welkom.

Ik wens dan ook de leden, vrienden van de Rijnmondband, supporters, vrijwilligers en een ieder die de Rijnmondband een warm hart toe draagt veel succes, plezier en alvast een fijne zomervakantie toe.

Wim van Wijngaarden
Voorzitter Rijnmondband

Loading...
Loading...