Close

#ROODTOWMC

De laatste dagen voor het muzikale hoogtepunt van 2017 zijn ingegaan. De kans voor iedereen om te laten zien waar de Rijnmondband de afgelopen maanden honderden uren aan heeft besteed. Vanaf vorig jaar november in de zaal tot aan nu buiten op het kunstgrasveld is er warmte, kou, zon, regen, weer en wind doorstaan om te komen tot waar we nu zijn. Zaterdag 29 juli is dan eindelijk de dag waar in Kerkrade de show en de mars tijdens het WMC voor de jury en al het publiek opgevoerd mag worden.

Na de mooie prestatie bij het ODSC in Assen is er door de Instructie nog eens goed naar de show gekeken en geluisterd naar de feedback van de jury om de show richting het WMC nog meer af te maken, en het showthema ‘La Balle Rouge’ nog meer tot zijn recht te laten komen in de show.

Tijdens het hele seizoen is er constant gekeken naar hoe de vier grote rode ballen in het veld staan en gebruikt worden. Hier is tijdens elke repetitie weer aandacht aan besteed en vaak geprobeerd wat er allemaal mogelijk is met de rode ballen. De show is dan eigenlijk ook het hele seizoen in ontwikkeling geweest, en pas nu tijdens het WMC eigenlijk helemaal volledig uitgewerkt. De laatste grote wijzigingen zijn in het repetitieweekend van 1 en 2 juli doorgevoerd, waarin door de leden enorm hard gewerkt is om al deze wijzigingen in te studeren en door te voeren in de show.

Als ik kijk naar waar we met zijn allen eind vorig jaar zijn begonnen tijdens het instuderen van de eerste sets in de hal, en waar we nu zijn een aantal dagen voor het WMC denk ik dat we enorm trots kunnen zijn op wat er nu staat en wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is. Hoe iedereen met het idee van de show is omgegaan, alle wijzigingen en verbeteringen elke repetitie, het materiaalteam dat elke repetitie er weer voor gezorgd heeft dat alle attributen er weer waren, de #RoodtoWMC actie, de vlogs van #RMBTV en natuurlijk alle leden en mede instructie die dit samen met elkaar gemaakt hebben tot wat het nu is!

Wat ik hoop voor aanstaande zaterdag is dat Iedereen voor zichzelf en als groep de beste uitvoering van ‘La Balle Rouge’ gaat uitvoeren en dat al het publiek en de jury kan genieten van de Rijnmondband!

Loading...
Loading...